Xanthaangom is een gom die gebruikt kan worden in diverse recepten als bakverbeteraar voor het verkrijgen van een hogere viscositeit. Daarnaast kan het gebruikt worden als verdikkingsmiddel in voedsel (bijv. sauzen, pudding en honing), als emulgator en stabilisator. Het product bindt, neemt vocht op en houdt luchtbelletjes vast. Zeer zuinig in gebruik. Daarnaast kun je Xanthaangom gebruiken om eetbare lijm, gum paste en pastillage te maken.

 

  • Volledig smaakloos poeder dat kan worden gebruikt als verdikkingsmiddel.
  • Kan gebruikt worden voor het maken van eetbare lijm, gum paste en pastillage.
  • 100% Xanthaangom
  • Gewicht: 50 gram.

 

Ingrediënten: xanthaangom (100%).

Recept voor het maken van eetbare lijm: mix 1/4 theelepel xanthaangom met 4 eetlepels water. Het duurt circa 10 – 20 minuten tot het geheel is opgelost. Je hebt dan een heldere kleurloze lijm.

Recept voor het maken van pastillage: Mix 1 theelepel xanthaangom door 100 gram Royal Icing. Laat het circa 1 uur rusten voordat je het gebruikt.

Recept voor het maken van gum paste: neem 5 gram xanthaangom en 250 gram fondant. Kneed de xanthaangom door de fondant, laat het 20 – 30 minuten rusten voor gebruik.