Bereidingswijze boterkoek
voor 1 Boterkoek in een vorm van 20 cm (2,5 cm diep)
500 gram Bake Delicious boterkoekmix mix
250 gram boter
20 gram ei ( bewaar de rest voor het afstrijken )
Zorg dat alle ingredinten op kamer temperatuur zijn.
Doe alle ingredinten in een kom en meng deze tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in de boterkoekvorm. Druk het deeg plat met natte handen of de bolle kant van een natte lepel. Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei. Kerf met een vork een ruitjesmotief in het deeg.
Bak de boterkoek 30 tot 35 minuten op 180 graden ( heteluchtoven 170 graden) tot de bovenkant mooi bruin is. De boterkoek zal nog niet gaar lijken, maar dit komt goed tijdens het afkoelen. Laat de boterkoek minimaal 6 uur afkoelen. De boterkoek is een dag na het bakken op zijn lekkerst.
Ingredinten: Suiker, TARWEbloem, witte basterdsuiker (suiker, invertsuikerstroop), Bakkerszout, Aroma.