Pruimencrumble

Pruimencrumble

Porties: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef 500 g bloem voor de taartbodem. Los de gist op in de lauwe melk en vermeng geleidelijk met de bloem. Kneed er ook 120 g suiker, 1 ei, 1 eidooier, de rum, het zout en 50 g zachte boter door. Laat het deeg minstens een half uur rusten.

  2. Kneed 150 g zachte boter, 200 g suiker, 1 tl kaneel  en 250 g bloem samen voor de crumble tot een kruimelig deeg. Zet in de koelkast. 

  3. Spoel de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.

  4. Verwarm de oven voor op 180° C , hete lucht 160° C. Kneed de deegbol nog eens goed door. Rol uit en leg in een ingevette vorm

  5. Beleg met pruimen en strooi er de crumble over. Zet 40 tot 45 minuten in de oven. 

Recipe Card plugin aangedreven door Delicious Recipes