Chocolade taart
Chocolade taart
Ingrediënten
Instructions
-
voor de biscuit.
smelt 140 g chocolade en laat afkoelen. Klop de boter met suiker 5 minuten door. Voeg eierdooiers toe en klop verder (ongeveer 5 minuten). Voeg langzaam de gesmolten chocolade, bloem met bakpoeder en klop nog 5 minuten op een lage stand. Als laatste voeg geklopte eiwit toe.Bakken ongeveer 45 minuten op 160C
Controleer met een sateprikker of de taart gaar is. -
Voor de creme
smelt 300g chocolade en laat afkoelen. Klop de afgekoelde maar nog steeds vloeibare chocolade met mascarpone. Klop de slagroom en voegdeze toe aan de chocoladecreme.
-
Snijd de taart doormidden en voel met de crème. De crème gebruik je ook om de taart van buitenkant af te smeren. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
-
Ganache
Smelt 100g donker chocolade met 100g slagroom au Bain Marie. Laat een beetje afkoelen, en giet voorzichtig over de taart.
Garneer met fruit of chocolade vlokken.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.