Print opties:

Classic Tsjechische honingtaart

Porties 8
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 150 gram honing
  • 175 gram patentbloem
  • 8 gram baking soda
  • 1 eetlepel azijn
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels koffiemelk
  • 125 gram crème fraîche
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C .Plaats een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. 3 Mix de eieren met de honing schuimig. Voeg de baking soda met het azijn en de bloem toe en meng tot alles net opgenomen is.
  3. Verdeel het beslag in 4 gelijke porties. Smeer 1 portie dun uit over het bakpapier tot je een plak van ca. 42x22cm heb. Bak deze in ca. 5 minuten gaar. Snijd met een ontbijtbordje of dergelijke 2 rondjes van ca. 20 cm uit de plak.
  4. Voor de crème mix je de slagroom met de zure room en de koffiemelk door elkaar tot deze wat lobbig is. Voor het opbouwen van de taart begin je met 1 ronde plak voor op de bodem welke je met een laag van de crème besmeert. Herhaal dit tot de laatste plak. Na de laatste plak besmeer je de gehele taart, boven- en zijkanten met de rest van de crème. de afgesneden stukjes apart. Herhaal dit met de overige porties beslag. Bewaar de 8 ronde plakjes, wanneer deze afgekoeld zijn, luchtdicht tot verder gebruik. Leg de afgesneden stukken terug op de bakplaat en bak deze nog 5 a 7 minuten verder. Laat deze helemaal afkoelen en vermaal ze vervolgens tot kruimels.
  5. Beplak de taart in zijn geheel met de kruimels en zet de honingtaart koud weg.