Lemon Curd
Lemon Curd
Ingrediƫnten
Bereiding
-
Rasp de citroen met een fijne rasp. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap eruit en vang op.
-
Klop de eieren (dooiers en eiwit) met de basterdsuiker en vanillesuiker los met een garde of mixer.
-
Voeg de citroenrasp toe aan het eiermengsel en roer erdoor (wil je een helemaal gladde lemon curd dan kun je de rasp ook weglaten maar hij is wel lekkerder van smaak met rasp).
-
Verwarm het citroensap met boter in een pannetje op het vuur.
-
Giet dan het gesmolten botermengsel beetje bij beetje bij de losgeklopte eieren, maar niet te heet.
-
Doe alles terug in de pan en verwarm en laat zachtjes al roerend indikken. Zet het vuur niet te hoog, anders brandt de lemon curd aan. Laat daarna afkoelen, dan dikt de lemon curd ook nog iets in.
-
Bewaar de lemon curd in afgesloten potjes of bakjes in de koelkast tot maximaal 2 weken.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.