Print opties:

No-bake Cheesecake

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 min Rusttijd: 3 uur Totale tijd: 3 uren 20 minuten
Porties 12
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Wat heb je nodig
  • 200 grammen Bastogne koekjes
  • 100 grammen Roomboter
  • 9 grammen Gelatine blaadjes
  • 300 grammen Slagroom
  • 100 grammen Poedersuiker
  • 400 grammen Monchou
  • 10 milliliters Citroensap
Bereiding
  1. Verkruimel de koekjes, doe ze in een afsluitbaar plastic zakje en
    verkruimel ze met een deegrol. Meng de kruimels met de gesmolten
    boter. Vul de bodem van de springvorm met de koekjesmengsel,
    druk aan. 


  2.  Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verwarm het citroensap in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los ze op in het citroensap. Roer de citroenmengeling door de roomkaas. Spatel er de opgeklopte slagroom door.
 

  3. Giet de vulling op de koekjesbodem, dek af met vershoudfolie en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. 


  4. Verwarm de blauwe bessen op met de suiker en het citroensap, voeg het maïszetmeel toe en laat even inkoken, laat afkoelen.
 

  5. Haal de cheesecake uit de koelkast. Haal uit de springvorm, en versier met fruit.