Print opties:

Pavlova met Slagroom en Fruit

Porties 8
Ingrediënten
  • 4 st Eiwit
  • 225 g Poedersuiker
  • 6 tl Maizena
  • 1 tl Wittewijnazijn
  • 250 ml Slagroom
  • Fruit naar keuze
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 150˚C.
  2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper tot zachte pieken. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe tot de meringue en stijve pieken vormt.
  3. Doe de maizena door een zeef en vouw dit met een spatel door de eiwitten samen met de azijn.
  4. Op een bakplaat met bakpapier Leg het eiwit op een bakplaat met bakpapier, ongeveer in een cirkel van 18 cm diameter en doe dit in de oven.
  5. Zet direct de oventemperatuur naar 120˚C en laat de pavlova er een uur in staan. Doe de oven uit en laat volledig afkoelen in de oven.
  6. Haal Pavlova voorzichtig van het bakpapier en leg op een mooie schaal. Decoreren met de geklopte slagroom en het verse fruit.