Pruimencrumble
Pruimencrumble
Ingrediënten
Bereiding
-
Zeef 500 g bloem voor de taartbodem. Los de gist op in de lauwe melk en vermeng geleidelijk met de bloem. Kneed er ook 120 g suiker, 1 ei, 1 eidooier, de rum, het zout en 50 g zachte boter door. Laat het deeg minstens een half uur rusten.
-
Kneed 150 g zachte boter, 200 g suiker, 1 tl kaneel en 250 g bloem samen voor de crumble tot een kruimelig deeg. Zet in de koelkast.
-
Spoel de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
-
Verwarm de oven voor op 180° C , hete lucht 160° C. Kneed de deegbol nog eens goed door. Rol uit en leg in een ingevette vorm
-
Beleg met pruimen en strooi er de crumble over. Zet 40 tot 45 minuten in de oven.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.